Що потрібно знати власникам винних маркетів про правильному зберіганні алкоголю
Що потрібно знати власникам винних маркетів про правильному зберіганні алкоголю
Ні для кого не стане відкриттям той факт, що келих смачного витриманого вина під час споживання їжі дозволяє не тільки підняти настрій, але і насичує організм всіма необхідними для здоров'я речовинами і вітамінами. При цьому, мова, звичайно ж, йде не про надмірне споживання алкоголю. Також відразу ж важливо відзначити той факт, що смак напою безпосередньо залежить від дотримання правил зберігання алкоголю, починаючи з моменту його виробництва, потрапляння на прилавки магазину або будинку, перед вживанням.
Особливо актуальним є питання зі зберіганням такого напою, як вино, так як саме цей алкоголь є найбільш популярним серед споживачів. Справжні цінителі дуже тонко підходять як до вибору вина, так і до дотриманням умов зберігання напою, так як розуміють, що цей напій проживає справжню повноцінне життя, перш, ніж потрапити на ваш стіл.
Важливими моментами, які необхідно врахувати при зберіганні вина є наступні:
- Уникнути попадання прямих сонячних променів.
- Вібрації.
- Вологість.
- Температура.
Ці головні показники як раз і визначають смак напою і то, чи сподобається він споживачеві, чи ні.
Чи можна обійтися без стелажа для зберігання вина?
Власники винних магазинів, винороби, сомельє і всі, хто якимось чином причетний до «життя» вина розуміють, наскільки важливо облаштувати приміщення для того, щоб зберігати напій в оптимальних умовах. Не важливо, про який приміщенні піде мова: заміський будинок з винним погребом, магазини зі спеціальними площами для зберігання, маркети зі спеціальними стелажами або автентичні ресторани - все вони потребують того, щоб максимально грамотно облаштувати приміщення.
Всі любителі «винного мистецтва» дають рекомендації для правильного заощадження вина, серед яких можна виділити наступні характеристики винних полиць у стелажах по їх будові і розміщення:
- Вертикальні - відмінно підійдуть для зберігання невеликої кількості пляшок вина і використовується навіть невеликими приміщеннями.
- Горизонтальні - застосовуються як для заощадження пляшок, так і келихів. Вони використовуються в закладах різного типу, які мають широку винну карту.
- Діагональні - здатні забезпечити напоїв найоптимальніші умови збереження і дозволяють їх вигідно демонструвати і подавати холодними в тій мірі, щоб максимально розкрити смакові якості і аромат.
- Похилі - можуть добре підходити для заощадження пляшок алкоголю і для збереження наборів винних келихів. Часто їх можна зустріти на барах, в ресторанах та інших закладах.
- Презентаційні - сама назва говорить за себе. Вони можуть використовуватися як винними маркетами, так і на виставках, в закладах, які не тільки подають напій згідно меню, але і презентують його як сувенір для придбання.
- Висувні ящики - використовуються як для домашнього застосування, так і для закладів. Вони відрізняються своєю практичністю і зручністю в зберіганні продукції, але мають мінімальні презентаційні здібності.
- Комбінований стелаж або поки для вертикального і горизонтального розміщення пляшкової продукції - досить універсальні пристосування для зберігання напою.
З огляду на можливості різноманітного зберігання напою, підприємці та бізнесмени для своєї діяльності схильні купувати стелажі і полиці під вино, відштовхуючись від загального дизайну приміщення, стилю, інтер'єру.
Як найкраще презентувати вино покупцеві магазину?
Найчастіше викладка вина в магазині залежить від країни виробника напою. Оптимальним варіантом як для покупця, так і для магазину буде створення зручної навігації із зазначенням всіх країн для того, щоб спростити пошук. Також часто зустрічається угруповання напою по брендам.
Обов'язково потрібно враховувати викладку алкоголю «обличчям» до покупця, щоб він навіть побіжний погляд міг звернути свою увагу на ту, чи іншу пляшку. Такий параметр, як форма тари, теж важливо враховувати, так як тут важливу роль відіграє момент надійного і безпечного зберігання. До того ж, маркетологи не раз відзначали, що комбінування напоїв може призвести до збільшення прибутку. Так, на окремо обладнаних територіях, виставляються пляшки вина з комбінацією з сиру, фруктів або якогось виду нарізки, або солодощів. Дуже важливо дати клієнту можливість «купити весь комплект відразу». Також можна стелажі з вином розміщувати поруч з супутніми товарами, де покупець сам зможе зібрати необхідний йому набір товарів.
Як правильно вибрати винні стелажі?
Давно відомі загальні правила зберігання вина, при цьому в підборі стелажа, полиць, міні-бару конкретних рекомендацій немає. Найчастіше винні полки підбираються виходячи тільки з особистих переваг і смакових особливостей. Наприклад, багатьом подобається поєднання дерева з металом, інша людина знаходить привабливим пластикові конструкції з розряду хай-тек, багато обожнюють підлогові стійки або стільники.
Але основним моментом, які слід неодмінно враховувати при покупці винного стелажу - це якість матеріалів, які використовуються у виробництві, складання конструкції, бренд.
Різні варіанти стелажів для вина можна легко знайти і купити на сайті інтернет-магазину «Корал». Також є можливість замовлення виготовлення конструкції з урахуванням всіх ваших побажань і вимог.