Як придбати професійний вакууматор для збереження продуктів

Як придбати професійний вакууматор для збереження продуктів

Як придбати професійний вакууматор для збереження продуктів

Більшість способів зберігання продуктів не забезпечують повного збереження їх смаку. У замороженому м'ясі чи рибі випаровується волога, змінюється клітинна структура, погіршується зовнішній вигляд. У холодильній камері на продукти потрапляють мікроби, утворюється обвітрена скоринка, навіть за наявності упаковки. Усього цього можна уникнути, використовуючи професійний вакууматор.

Упаковану з його допомогою їжу підігрівають у мікрохвильовій печі, беруть із собою в дорогу, бо вона не псується. Хоча подібним чином зберігають не тільки страви, що швидко псуються. Наприклад, цукор у вакуумній упаковці не накопичує вологу і залишається розсипчастим. У ній краще зберігаються сухофрукти. Наявність на кухні професійного вакууматора дає низку переваг: у кілька разів збільшується термін зберігання продуктів; звільняється місце у морозильній камері; жирна їжа залишається смачною, без появи гіркоти; продукти зберігають первісний зовнішній вигляд, не "обвітрюються" і не розмокають; їжа не вбирає сторонніх запахів.

При використанні вакуумного пакувальника застосовують спеціальні ємності – пакети або контейнери. Пакети мають різну текстуру, але вони досить щільні. Для дбайливого впакування застосовується рифлений поліетилен - він не злипається. Пластикові коробочки закриваються кришками. Для різних продуктів потрібні різні умови зберігання. Наприклад, для збереження зовнішнього вигляду кондитерських виробів і фруктів потрібний невеликий повітряний прошарок. Для м'яса чи риби більше підходить вакуум. Тому у професійних вакуумних пакувальниках передбачено 2 режими роботи – повністю вакуумний та з частковим відкачуємо повітря.

 

Особливості вибору професійного пакувальника: яке обладнання купити

Таке обладнання, крім безпеки продуктів та їх властивостей, має безліч інших переваг. Так, вакуумне пакувальне обладнання дозволяє швидко замаринувати рибу чи м'ясо. Їхні пори всередині упаковки швидше розкриваються - достатньо лише 10-15 хвилин, і можна готувати шашлики або запікати рибу на грилі. Погодьтеся, прискорене маринування продуктів іноді дуже доречне. Особливо коли потік гостей більший, ніж зазвичай.

Чим більша потужність і кількість опцій, тим дорожчий пристрій. Вибір вакууматора визначається потребами клієнта – для домашнього користування або невеликого закладу підійде недорогий варіант, для великого ресторану чи магазину потрібна продуктивна багатофункціональна модель. Професійні вакууматори виконуються у двох версіях: настільні; підлогові. Настільні моделі компактні, але менш продуктивні порівняно з підлоговими.

Професійні вакууматори зазвичай виготовляються із харчового пластику та нержавіючої сталі. Дешевші прилади можуть бути повністю пластиковими. Відрізняються професійні пакувальники і за швидкістю відкачування повітря. Маломощна помпа створює менше шуму. Управління процесом буває: механічним, автоматичним та напівавтоматичним. Найсучасніші професійні вакууматори постачають дисплеєм. Найпростіші вакууматори позбавлені камери для продуктів. Пакет із ними розташовують поруч із приладом, яке край поміщають у спеціальні тримачі. Спочатку з упаковки викачують повітря, а потім герметично запаюють. Процеси можуть проводитися вручну та автоматично. Про завершення процесу повідомляє спеціальний індикатор. Залежно від потужності та продуктивності професійні пакувальники можуть підключатися до мережі з напругою 220 або 380 Вт. Для промислових приладів знадобиться прокладання спеціальної пневмомагістральної системи, де буде стиснене повітря. Якщо вона відсутня, то знадобиться компресор.

 

Правила експлуатації професійного вакууматора та термін зберігання упакованих продуктів

Термін зберігання продуктів в упаковці, зробленій у професійному вакууматорі: свіжа риба 8-9 діб при температурі 0 – +2 градуси; короп, камбала, лосось – до 18 діб за таких же температурних показників; копчена риба – до 28 діб при +2 – +5 градусах; м'ясні напівфабрикати – до 10 діб від 0 до +3 градусів; варена ковбаса - до 3 тижнів від +4 до +6 градусів.

Правильна експлуатація професійного вакууматора включає кілька рекомендацій. По-перше, потрібно перевіряти наявність олії на насосі. Без нього швидше засмічується вихлопний фільтр. Внаслідок чого виникає надлишковий тиск, який негативно позначається на роботі насоса. По-друге, необхідно регулярно очищати поверхню промислового вакууматора від частинок їжі. При попаданні їх на місце спайки упаковка виявиться негерметичною. По-третє, краще використовувати ємності, що максимально підходять за розміром до промислового вакууматора. Тому що для великих упаковок потрібно більше часу та енергії.

 

Чим керуватися перед тим, як купити професійний вакууматор

Промисловий вакуумний пакувальник рекомендуємо купити для використання на професійних кухнях ресторанів, кафе, їдалень, а також виробничих цехах, на фабриках та інших підприємствах харчової промисловості. Нині застосування таких агрегатів зачіпає практично всі галузі виробництва. Ми розібралися з видами професійних вакууматорів, їх перевагами та переліком продуктів, які можна упаковувати за допомогою даного обладнання.

Перед тим як купити професійний вакуумний пакувальник, зверніть увагу на такі поради: Бренд промислового вакууматора. На сторінках нашого інтернет-магазину представлені професійні пакувальники виключно перевірених та надійних фірм. В онлайн-каталозі можна купити вакууматор від Orved (Італія), Petros (Італія), Apach (Італія), Hendi (Нідерланди), Lavezzinz (Італія), Sirman (Італія) та ін. Дуже важливо при виборі професійного обладнання довіритися бренду з надійною репутацією, що пропонує якісну продукцію, виконану за всіма сучасними технологіями виробництва, а також гарантійні зобов'язання. Адже тільки такі вакууматори здатні виконувати поставлені завдання зі стовідсотковою продуктивністю багато років.

Ціна промислового пакувальника. На сучасному ринку можна придбати професійний вакуумний пакувальник за розумною вартістю. Варто пам'ятати, що дешево купити промисловий вакууматор не вдасться. Адже обладнання цієї категорії є дорогим. У нашому інтернет-магазині вам не доведеться переплачувати. Ви отримаєте потрібний функціонал, надійне обладнання, яке виправдає усі капіталовкладення. Звертайте увагу на функції та продуктивність пакувальника, так ви не переплачуватимете за непотрібний функціонал і придбаєте оптимальний варіант пакувальника для ваших цілей. Відповідність кінцевого продукту всім вимогам підприємства. Використовуючи професійний вакууматор, ми на виході маємо отримати якісно упаковану продукцію. І ця продукція разом із особливостями пакувального матеріалу має відповідати всім вимогам виробництва вашої фірми. Обслуговування вакуумного пакувальника.

Перед тим, як купити вакууматор, переконайтеся, що ви правильно розподілили витрати на обслуговування техніки. Є профілактичне та екстрене обслуговування. Наша команда пропонує професійне технічне обслуговування вакуумних пакувальників та іншого обладнання, придбаного на сайті. Ми проконтролюємо параметри напруги, прилади керування, переконаємось у наявності заземлення, очистимо пристрої від бруду та пилу, перевіримо автоматичний захист вакууматорів. Ми забезпечуємо монтаж та пусконалагоджувальні роботи.

Для зменшення втрат від аварійних простоїв вакууматора, а також для продовження терміну експлуатації обладнання ми надаємо професійне технічне обслуговування. Бажаєте отримати знижку на післягарантійний ремонт вакууматора? Рекомендуємо укласти письмову угоду на техобслуговування. Якщо ви шукаєте справді надійне обладнання від брендів з бездоганною репутацією та післяпродажним обслуговуванням, тоді не зволікайте – замовляйте професійний пакувальник прямо зараз! Оптимізація виробничих процесів збільшить ваш прибуток і розвантажить персонал. У результаті ви отримаєте якісний продукт для реалізації.