необхідне обладнання

Необхідне обладнання, без якого неможливо обійтися будь-якому закладу

Необхідне обладнання, без якого неможливо обійтися будь-якому закладу


Підбір і покупка обладнання для кафе чи ресторану - питання дуже індивідуальний і в основному залежить від формату закладу. Тому підхід до його покупки буде теж індивідуальним. Єдине, що потрібно врахувати в даному питанні - це факт, що на обладнанні економити не варто. Особливо, якщо мова йде про відкриття свого першого закладу. Важливо зарекомендувати себе тільки з кращого боку, з огляду на при цьому рентабельність.

Загальні вимоги, які висуваються до обладнання будь-якого закладу

Варто зазначити, що професійне обладнання досить недешеве, тому перед тим як його купити, варто врахувати такі чинники:

Загальна площа кухні.
Формат закладу.
Широту меню і його можливі майбутні зміни.
Кількість потенційних клієнтів.
При цьому всі професійне кухонне обладнання повинно відповідати таким вимогам:

Відповідність всім нормам, в тому числі і санітарним.
Термін експлуатації.
Матеріали, що використовуються у виробництві.
Репутація виробника.
Надана гарантія.


Незамінне обладнання для професійної кухні

Машини кухонні щодня працює стільки часу, скільки працює і команда кухарів. Саме тому, потрібно врахувати всі показники і характеристики, щоб оптимізувати витрати на ці конструкції.

Вся кухня повинна бути розділена на цехи, і відповідно, обладнання підбирається під ці цехи.

Все обладнання для закладів умовно можна поділити на такі категорії:

Холодильне.
Теплове.
Кондитерська.
Електричне.
Допоміжне.

Важливість холодильного обладнання

Головним критерієм при виборі обладнання є його можливість справної роботи. Варто звернути увагу на температурні режими, які застосовуються всередині холодильника, габарити і місткість. Його потрібно розташовувати на кухні таким чином, щоб враховувалося все товарне сусідство.

До холодильного обладнання відносяться: вітрини, шафи, морозильні камери, льодогенератори, шафи шокової заморозки продуктів.

теплове обладнання
Багато закладів вважають такий вид обладнання найважливішою технікою. Вони необхідні для приготування гарячих страв, випічки та інших виробів, що вимагають теплової обробки.

До теплового обладнання можна віднести такі види: плити, жарочні шафи і поверхні, пароконвектори, фритюрниці, млинниці і інше.

Устаткування для кондитерських і хлібобулочних виробів

Назва обладнання відразу говорить за ті функції, які воно виконує. Варто зазначити, що такий вид обладнання може використовуватися не всіма закладами, а тільки тими, які займаються виробництвом і реалізацією солодощів. До такого обладнання можна від