Як обрати кондитерську піч і не прогадати

Як обрати кондитерську піч і не прогадати

Як обрати кондитерську піч і не прогадати

Кондитерська піч - незамінне обладнання для цехів будь-яких кондитерських фабрик. І саме в ній полягає секрет успіху будь-якого виробництва. Навіть найкращий кухар не здатний створити черговий кулінарний шедевр без гарного та якісного обладнання. Таким пристроєм є піч для кондитерських виробів.

Що таке кондитерська піч? Як вибрати кондитерську піч і не помилитися? Чи можна придбати хорошу професійну кондитерську піч за прийнятну ціну?

ПРИСТРІЙ І ПРИНЦИП РОБОТИ

Піч для випікання кондитерських виробів – основа будь-якої пекарні чи фабрики. Зовнішній вигляд печі нагадує звичайну духову шафу, знайому кожній господині. Але значний розмір печі дозволяє одночасно випікати велику кількість продукції. Серед яких:

  • борошняні кондитерські вироби;
  • цукристі кондитерські вироби;
  • хлібобулочні вироби.

Робоча область кондитерської печі виготовлена ​​з нержавіючої сталі. Незважаючи на важку масу, установки виготовлення кондитерських виробів можна вільно переміщати з одного місця на інше. Для цього вони оснащені спеціальними коліщатками. Що дозволяє з легкістю проводити прибирання навіть у важкодоступних місцях і переміщати обладнання, якщо з'явиться така необхідність.

А необхідна продукція, поміщена в шафу, виготовляється завдяки нагрітому повітрю, яке розподіляється однаково по всій поверхні та циркулює по всій робочій області, тобто конвекція здійснюється примусово та змушує переміщатися повітря чи воду. Спеціальний вентилятор нагріває повітря та сприяє його циркуляції всередині самої камери.

ВИДИ

Конвекційне кондитерське обладнання буває:

  1. електричне;
  2. газове.

Також піч для випікання різних цукристих та борошняних виробів потребує системи, яка зволожує повітря, що циркулює всередині самої печі. Залежно від системи виділяють такі види:

  • кондитерська конвекційна техніка з паровим зволожувачем – подача рідини (води) автоматизована, підтримується заданий рівень вологості усередині камери.
  • кондитерські печі, що оснащені зволожувачем на ручному управлінні – подача води відбувається не автоматично, а після натискання.
  • зволожувач відсутній

Системи з паровим зволожувачем можуть бути двох видів:

  • інжекторні;
  • бойлерні.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ?

Від обладнання, що бере участь у виробництві, залежить якість та швидкість виготовлення продукції. Вітчизняний та зарубіжний ринки готові надати моделі на будь-який смак та колір. І тому виникає складність вибрати піч для випікання кондитерських виробів, яка буде зручною, ефективною, функціональною та недорогою.

Найбільш переважними та зручними є газові печі, також споживачі виділяють їхню економічність. Електричні печі споживають багато енергії. Але виробники все частіше радують споживачів електричними печами нового покоління.

Дуже важливою складовою будь-якої кондитерської печі є зволожувач повітря. Виробники пропонують печі і без зволожувачів, але даної складової нехтувати не варто, тому що це може негативно позначитися на якості вашої продукції, а, отже, і на прибутку.