Низькотемпературне приготування страв

Низькотемпературне приготування страв

Низькотемпературне приготування страв

Сучасне суспільство почало дбати про своє здоров'я. Люди стали відмовлятися від смаженої їжі у фритюрі або обсмаженого м'яса у великій кількості жиру. В останні кілька років дедалі більше відкриваються ресторани правильного харчування або вегетаріанської кухні. Почало виникати питання, як приготувати овочі або м'ясо, щоб зберегти привабливий зовнішній вигляд продукту та його смакові властивості.

Відповіддю стала технологія виготовлення slow cooker. Технологія заснована на тривалому приготуванні страв за низьких температур (50-140 С). В основі технології лежить усім відоме гасіння та томлення продуктів. За фактом, продукт готується у власному соку, без додаткової олії чи води. Це дозволяє уникнути споживання трансжирів, зайвих калорій і запобігти виникненню гастриту.

Основним обладнанням для повільного приготування є низькотемпературна піч та Су Вид (sous vide). Технологія виготовлення одна, але принцип роботи обладнання кардинально різний. У ванну су виду поміщають продукт, який попередньо вакуумують. Вода у ванній сягає температури 65-70 З, у результаті нагрівається препарат. На відміну від звичайного варіння, волокна продукту не твердніють за рахунок високої температури та кипіння. Вони залишаються м'якими завдяки невисокій температурі. Наступна відмінність у тому, що при варінні колір та мікроелементи залишаються у воді. При приготуванні у вигляді мікроелементи взагалі не виділяються з продукту. Це відбувається за рахунок некритичної температури, яка не розриває клітини продукту.

Низькотемпературна піч ISTOMA це металевий корпус із жароміцним склом та панеллю управління з пам'яттю часу та температур. Може бути підлоговий варіант і настільний, залежно від кількості рівнів із завантаженням камери від 15 до 45 кг продукту. Просте підключення до 220 В, не вимагає підключення до води та каналізації. Невелике споживання електроенергії становить 3 кВт. За рахунок низьких температур піч ISTOMA можна використовувати без парасольки. Має функції гарячого та холодного копчення. Можна зберігати та підігрівати страви до їх подачі. Функції контролю температури та часу дають змогу готувати всю ніч, навіть якщо нікого на кухні не буде. Приготування в низькотемпературній печі ISTOMA дозволяє зберегти зовнішні та смакові якості продукту. Наприклад, овочі не втратять колір і структуру, при цьому залишаться хрусткими. М'ясо буде ніжним, м'яким і танутиме в роті, не посушиться і не втратить вагу. Функція копчення дозволить зробити апетитну скоринку. За рахунок того, що в камері постійна та рівномірна температура м'ясо прожарюється рівномірно, на відміну від смаження на сковороді. При приготуванні риби Ви максимально оціните низькотемпературну піч ISTOMA. Риба залишається соковитою та ніжною при маленькому діапазоні температур, який дуже важко “зловити”, готуючи на сковороді. Програмування печі дозволяє приготувати ідеальну рибу. Функція копчення дозволить Вам приготувати унікальну копчену рибу за рецептом. На малюнку наочно показано приготування продуктів за низької температури печі та сковороді