Як вибрати промислові електричні плити?

Як вибрати промислові електричні плити?

Як вибрати промислові електричні плити?

Для кожного ресторану, кафе, їдальні та будь-якого іншого підприємства громадського харчування, незалежно від напряму та специфіки його діяльності, промислова електроплита є головним, ключовим, абсолютно незамінним обладнанням. Тому для власників ресторанного бізнесу правильний вибір електроплити стає пріоритетним завданням. Помилки в цій справі на практиці обходяться надто дорого, щоб можна було знехтувати будь-якими критеріями, допустити невідповідність характеристик моделі до потреб кухні або піддатися спокусі сумнівної економії. Професійна електрична плита — теплове обладнання, від якого залежить не тільки стабільність роботи кухні та швидкість подачі готових страв, а й можливості творчої реалізації при виконанні багатьох процесів, пов'язаних із приготуванням їжі.


Професійна електрична плита для громадського харчування - всі переваги та переваги

Сучасне електричне обладнання для їдалень та ресторанів має величезні відмінності від газових плит, які передували її появі. Використання інноваційних технологій та матеріалів з найвищими експлуатаційними характеристиками створило передумови для вдосконалення обладнання як щодо естетичної привабливості моделей, так і з боку якості та швидкості приготування страв.

Промислова електрична плита для громадського харчування має низку серйозних переваг, кожна з яких і всі вони в сукупності служитимуть підвищенню конкурентоспроможності підприємства:

  1. Повна незалежність від газового крана, що унеможливлює витік газу та підвищує екологічність експлуатації.
  2. Відсутність відкритого вогню — очевидна перевага, що становить величезну цінність для безпеки персоналу кухні та закладу загалом.
  3. Можливість точного коригування температурного режиму та підтримки встановленої температури протягом усього процесу приготування. Цей чинник має значення для збереження високих смакових якостей страви.
  4. Великі розміри конфорок, що утворюють зручну суцільну поверхню, дозволяють ставити на них каструлі та сковорідки будь-яких розмірів та об'ємів.
  5. Електронне управління, просте та зручне, суттєво полегшує роботу кухарів.
  6. Високоякісна нержавіюча сталь, що служить матеріалом для виготовлення електричних плит для ресторанів та їдалень, має найвищі показники гігієнічності, екологічності, зносостійкості, довговічності, а також чудовими естетичними характеристиками.
  7. Промислові електроплити для громадського харчування - виробниче обладнання, представлене на ринку в неймовірному асортименті та широкому ціновому діапазоні. Завдяки цьому підприємці в Україні можуть купити відповідні моделі для ресторанів та їдалень різних масштабів.
  8. На кухнях, оснащених електричними плитами, температурний режим піднімається в середньому на 4 градуси, а на кухнях із газовим тепловим обладнанням – на 10.
  9. На електроплитах не осідатиме кіптяву, як при використанні газових аналогів.

Необхідно також додати до цього списку той факт, що промислові електричні плити на підставці для підприємств громадського харчування розраховані на тривалий період експлуатації з урахуванням її високої інтенсивності.


Електрична промислова плита для ресторану - який тип вибрати

Електроплити для ресторану та їдалень діляться за принципом дії на три типи:

  1. ТЕНові. Принцип дії в таких електроплитах простий і стандартний - струм нагріває ТЕН, проходячи через нього, а той уже передає тепло на конфорки, які, до речі, можуть мати різні форми - не тільки круглі (як у газових плитах), то також прямокутні та квадратні .
  2. Склокерамічні. Ці електроплити відрізняються набагато меншою енерговитратністю і бувають спіральними, стрічковими та галогенними. Перші два варіанти економічніші, зате останній нагрівається швидше У догляді склокераміка демонструє граничну простоту та комфорт.
  3. індукційні. Професійна індукційна електрична плита, на думку багатьох фахівців, — це обладнання майбутнього. Ключова умова використання - посуд з дном, що намагнічується, що буде служити нагрівальним елементом, що працює за рахунок генерованого в обладнанні електромагнітного випромінювання. Індукційні електроплити мають найвищу швидкість взаємодії при включенні і вимкненні.

Промислові електричні плити, купити які можна в Україні, вибираючи з найширшого цінового діапазону, випускаються в різних габаритах і відрізняються по комплектації. Залежно від того, який обсяг робіт буде проводитись у їдальні, можна купити електроплити на 2, 3, 4 або навіть 6 конфорок.

Електричні плити з комплектації бувають такими:

  1. Настільні. Вигідний та зручний варіант для закладів, де вільний простір у дефіциті. Настільні електричні плити коштують недорого, споживають мало електрики, заощаджують місце.
  2. Підлога. Такі варильні панелі оснащуються регульованими ніжками, а також часто піддонами для ефективної організації робочого місця. Вільна ділянка під плитою використовується за необхідності.
  3. Підлогові варильні поверхні з духовими шафами. Це найбільш складні агрегати, абсолютно незамінні у великих ресторанах, їдалень та інших закладах громадського харчування. Вони дозволяють готувати кілька різних страв.

Промислова електроплита не просто безпечніша за газову, але також забезпечує можливість суттєвої економії електроенергії, завдяки наявності ступінчастих регуляторів нагріву для духової шафи та кожної окремої конфорки.

 

Види електроплит для їдалень за способом встановлення та типу робочої поверхні

За способом встановлення професійна плита може бути:

  • стаціонарної (підходить для великих підприємств громадського харчування з прохідністю 200 і більше осіб на день, таких як шкільні їдальні, фабрики кухні, великі ресторани та фаст-фуд);
  • пересувний (мобільні моделі, оснащені коліщатками, доречні в невеликих кафе та закусочних, де є необхідність переміщення обладнання кухні.


Залежно від типу робочої поверхні існують такі варіанти:

  • конфорочні – з числом конфорок від одного до шести (4-х конфоркова плита – оптимальний вибір для кухні середнього розміру);
  • із суцільною варильною поверхнею.

Професійна електрична плита з суцільною варильною поверхнею має таку цікаву особливість, як “температурний градієнт”. Фактор зниження температури в міру віддалення від нагрівального елемента майстерно використовують досвідчені кухарі - периферійні зони, де нагрівання порівняно слабке, створюють ідеальні умови для підтримання готових страв у теплому вигляді протягом потрібного періоду часу. Для ресторанів та їдалень при готельних комплексах ця функція дуже корисна.


На що звернути увагу при виборі промислової електричної плити для громадського харчування

Професійні електроплити суттєво відрізняються від типових домашніх моделей, оскільки у закладах громадського харчування навантаження на них відрізняється кардинально – обсяги їжі, які необхідно готувати, не йдуть у жодне порівняння з приготуванням страв для однієї родини. Це означає, що список вимог до обладнання відрізнятиметься, причому не тільки в плані продуктивності. На особливу увагу заслуговують такі параметри:

  1. Потужність обладнання. Чим вище пропускна спроможність закладу громадського харчування, тим потужніша промислова плита йому підійде. Різноманітність асортименту від гідних сучасних виробників дозволяє купити оптимальну модель з урахуванням запитів конкретного закладу.
  2. Габарити електроплити. Довжина висота та ширина обладнання можуть виявитися критично важливими параметрами, коли площа приміщення обмежена та доводиться заощаджувати буквально кожен квадратний сантиметр.
  3. Функціональність моделі. Професійна електрична плита для громадського харчування, в залежності від особливостей конструкції та наявності або відсутності духової шафи, може виявитися вузькоспеціалізованим або універсальним помічником на кухні. Тут необхідно врахувати, що ціна на модель з духовкою з режимом конвекції і парозволоження буде значно вище, ніж на обладнання зі стандартним функціоналом. Додаткові опції, такі як електронний контроль нагріву, наприклад, також підвищать підсумкову вартість.
  4. Кількість конфорок. Для ресторану або їдальні, розрахованих на кількість місць від 30 до 50, моделі на 3 конфорки явно буде замало, варто звернути увагу на 4-х конфоркову плиту. Для ресторанів на 80-150 місць рекомендовано придбати електроплити з духовкою та на 6 конфорок. Зверніть увагу також на промислові електроплити з єдиною поверхнею, на якій можна одночасно готувати багато різних страв, розміщуючи їх на власний розсуд. У плані економії місця це дуже гідний та зручний варіант.
  5. Виробник та ціна. Професійна плита для громадського харчування має високу потужність і продуктивність, але до неї пред'являються також високі вимоги щодо зносостійкості та довговічності. Дійсно якісне обладнання від солідного бренду з гарною репутацією на ринку з повним правом може вважатися інвестицією, яка найближчим часом не просто окупиться, а й принесе прибуток. Гідний виробник подбає і про необхідну товщину металевих деталей корпусу, і якість елементів панелі управління, надасть тривалу гарантію і забезпечить високий рівень сервісного обслуговування.