Вибір холодильного обладнання для м'ясокомбінатів

Вибір холодильного обладнання для м'ясокомбінатів

У технологічних процесах на м'ясокомбінаті та виробництві м'ясних продуктів активно та постійно задіяний штучний холод. Від ефективності та правильності охолодження, зберігання, заморозки залежить якість продукції, її смак, зовнішній вигляд, а також відсоток втрат у процесі переробки. Для коректної роботи м'ясокомбінату необхідно якісне холодильне обладнання.

Штучний холод на м'ясному виробництві

Холод необхідний для охолодження та зберігання парного м'яса, що розміщується на спеціальних підвісах у морозильних установках. Монтаж обладнання проводиться так, щоб забезпечити правильний перебіг процесу з виконанням вимог щодо температури та мінімізувати усихання. Повітря навколо туш має циркулювати вільно. Варто приділити особливу увагу мікроклімату холодильної камери – в ній повинна бути постійно необхідна вологість з максимальними показниками і мінімальна швидкість руху повітря в приміщенні.

Штучний холод також використовується при охолодженні ковбасних виробів. Після того, як м'ясопродукт був зварений, його потрібно оперативно охолодити, інакше швидко почне розвиватися небажана мікрофлора. На початковому етапі вдаються до душування водою. Потім продукт проходить процедуру охолодження в холодильній камері. Далі продукт вивішують та витримують для випадання осаду. Це теж відбувається у холодильній камері. Важливо, щоб там була максимальна вологість, і передбачалася можливість регулювати напрям повітряних потоків.

Яке холодильне обладнання використовується

На м'ясокомбінатах та м'ясних виробництвах потрібні такі різновиди установок:

  • холодильні камери з повітряними охолоджувачами. Найчастіше купуються моделі, у яких реалізована підтримка повітряно-краплинного охолодження;
  • морозильні камери. Це установки, в яких швидко під впливом дуже низької температури заморожують м'ясо тварин, птиці, субпродуктів і напівфабрикатів;
  • агрегати та холодильні камери для шокового заморожування;
  • установки для крижаної води, які забезпечують її охолодження під час підготовки тушок птахів.

Широко використовуються також холодильні системикондиціювання та вентиляції. Підібрати, встановити та налаштувати відповідні допоможуть фахівці Корал.