Як відкрити фастфуд в Україні з нуля

Як відкрити фастфуд в Україні з нуля

Питання про те, як відкрити фастфуд в Україні з нуля, у багатьох викликає якщо не напад паніки, то просто відбиває бажання організовувати власний бізнес. Адже завдань багато, а підказати з чого почати, нема кому. Проконсультуйтеся з досвідченими підприємцями щодо основних вимог, а допомогу у підборі необхідного обладнання із задоволенням нададуть наші менеджери

Фастфуд - як відкрити і досягти успіху

Запитання, які потрібно вирішити на початковому етапі організації свого бізнесу:

Вибір потрібного місця. Одна з найважливіших умов для отримання хорошого результату при відкритті кафе швидкого харчування - знайти вдале місце. Відвідування фастфуду для більшості людей рішення спонтанне. Зазвичай ніхто не планує наперед відвідувати його, на відміну від походу до ресторану. Щоб ваш заклад завжди був заповнений відвідувачами, його слід відкрити там, де є великий потік людей. Кіоск можна поставити недалеко від залізничних станцій, торгових та розважальних закладів.

Аналіз конкуренції. Вибираючи місце розташування вашої торгової точки, ретельно проаналізуйте територію на предмет конкурентів і, якщо подібні заклади присутні, ознайомтеся з їхньою ціновою політикою та меню. Оптимальним варіантом буде відкриття вуличного кіоску на тій території, де таких закладів мало або зовсім немає.

Створення меню фастфуду. Як відомо, меню може відображати різні тенденції, тому його наповнення стане визначальним у створенні іміджу вашого майбутнього громадського харчування. Визначтеся, чи буде у вашому кафе їжа, приготовлена з широко доступних та якісних продуктів, але при цьому проста. У стандартне меню кафе швидкого харчування входять:

-піца;

-гамбургери, чизбургери;

-картопля фрі;

-хот дог;

-салати;

-пельмені;

-чебуреки;

-гарячі та холодні напої.

фаст фуд

Щоб урізноманітнити меню, пропонуйте різні варіанти однієї страви. Наприклад, пельмені під різними соусами, млинці та піцу з різноманітними начинками та підливою. З напоїв у меню мають бути чай, кава, мінеральна вода, соки, солодка газована вода.

Купівля обладнання. Стандартний набір техніки для фастфуду: контактний гриль, фритюрниці, обладнання для хот-догів, холодильна шафа, мікрохвильові печі, вафельниці. Крім того, вам знадобляться фіскальні касові апарати, посудомийні машини, кухонне начиння та різальний інструмент.

Вибір приміщення дизайн. Екстер'єр, інтер'єр відіграють ключову роль у грамотній організації будь-якого закладу громадського харчування. Звичайно, легше облаштувати приміщення, коли воно успадковано від іншого громадського харчування. В цьому випадку достатньо оновити сантехнічні комунікації та зробити косметичний ремонт. Обстановка закладу має відповідати загальному стилю та наголошувати на демократичній ціновій політиці закладу. У вашому розпорядженні має бути не менше 5 кімнат (включаючи кухню, комору, склад, туалет та кімнати для персоналу).

При відкритті фастфуду не забувайте про такі важливі моменти, як необхідність достатньої вентиляції приміщень та відповідність вимогам протипожежного захисту.

Вафельницы, аппараты корн-дог

Скільки коштує відкрити фастфуд

Нижче наведено видаткові ціни для відкриття фастфуду:

дозвіл на реєстрацію діяльності - близько 250 $.

оренда та ремонт приміщення - 1200 $.

закупівля обладнання - близько 2000 $.

реклама - приблизно 300 $ (на перших етапах, далі - менше).

продукти для приготування їжі - 2500 $ на місяць.

Відкриття закладів громадського харчування потребує суттєвих фінансових інвестицій, проте цей проект може окупитися вже за півроку. У результаті чистий прибуток може становити близько 900 $ на місяць.

Вимоги, документи: що потрібно для відкриття фастфуду

Щоб відкрити свою точку громадського харчування, потрібно зареєструватись у податковій інспекції за місцем прописки. Визначтеся з формою, в якій ви реєструватимете свій фастфуд. Краще розпочати з форми індивідуального підприємництва. Таке підприємство оформляється швидко та без особливих проблем. Потім слід зібрати документи, які потрібні для відкриття — це дозвіл на продаж продовольчих товарів та дозвіл від пожежної інспекції та санепідемслужби.

Щоб підрахувати приблизну суму, зокрема на початкові інвестиції, необхідно розробити загальну концепцію для кафе швидкого харчування. Це дозволить скласти чіткий бізнес-план. Він зазвичай можна порівняти з фінансовим, інвестиційним, виробничим та маркетинговим. Ви можете розробити бізнес-план для фастфуду самостійно або замовити в одній із консалтингових компаній.

7 идей уличного фастфуда: что из еды продавать