Обладнання для ресторанів: особливості вибору та класифікація

Обладнання для ресторанів: особливості вибору та класифікація

Обладнання для ресторанів: особливості вибору та класифікація

Підбір потрібного та якісного обладнання для ресторану – одне з головних завдань при відкритті закладу. Ціни на нове обладнання можуть Вас трохи злякати, особливо якщо Ви новачок у бізнесі. Але, щоб краще розібратися в цьому, варто вчасно вивчити всі особливості. Якщо Ви готуєтеся відкривати заклад ресторанного типу, знадобиться все: від професійної духової шафи, обідніх столів та стільців промислового рівня, до посуду, столових приладів та того, що знаходиться між ними. Основна частина фінансування піде в оснащення установи, тому до її підбору потрібно поставитися вкрай серйозно.

Обладнання для ресторанів, який Вам знадобиться, в основному залежить від типу закладу, який Ви відкриваєте. Кількість обладнання також буде змінюватись в залежності від розміру Вашого ресторану. Наприклад, усім ресторанам потрібні каструлі, сковорідки та різне кухонне приладдя. Тим не менш, більш тонкий обідній заклад, швидше за все, вимагатиме більше змішувачів, обладнання для нарізки, столових приладів для маринування м'яса або стейків. Більшість ресторанів потрібні столи з нержавіючої сталі та обробні дошки для приготування їжі. Інші види ресторанного обладнання включають м'ясорубки, машини для миття посуду, тестові ролики, хліборізки, колендури та блендери.

Більшість ресторанних страв готують на відкритих діапазонах або печах. Розмір та тип плити багато в чому визначається Вашим потенційним обсягом продажу та потребами клієнтів. Вам також знадобляться фритюрниці для приготування їжі, такої як картопля-фрі, цибульні кільця та інші смажені продукти. Крім того, парові шафи та стіл для пари, якщо в меню є страви, такі як сочники, м'ясо та гарячі соуси.

Обладнання для ресторануобов'язково повинно включати в себе професійні холодильники та морозильники для зберігання та охолодження продуктів. Наприклад, вам потрібно буде покласти продукти (заморожене м'ясо чи рибу) у велику морозильну камеру під час прибуття вантажу. Також знадобиться прогулянкова холодильна установка для зберігання продуктів із сервісної лінії. Багато ресторанів використовують певні види обладнання для самообслуговування для прискорення процесу замовлення.

У вас можуть бути найкращі рецепти у світі, але якщо немає відповідного обладнання для їх підготовки, ви не вразите своїх клієнтів. Правильне обладнання для ресторану дозволяє підняти заклад на високий рівень. Наприклад, професійний холодильник містить велику кількість інгредієнтів у холодному стані, а велика піч дозволяє вам готувати відразу кілька чудових страв. Крім того, фритюрниця потрібна, якщо в меню є смажені продукти.

ГРУПИ РЕСТОРАННОГО ОБЛАДНАННЯ:

  1. Теплове обладнання:Це плити, печі, шафи, грилі, варильні котли, фритюрниці, рисоварки та супниці, макароноварки, марміти, камери розстоювання. Виробники пропонують великий асортимент техніки на будь-який смак. Підбирати варто з урахуванням площі та особливостей конкретного приміщення. Також слід звертати увагу на спектр дії приладів, виділяючи при необхідності ті, які можуть замінити кілька монофункціональних агрегатів.
  2. Холодильне обладнання: Тут найбільш часто використовуються столи, шафи та вітрини для охолодження. Залежно від місця встановлення – у прихованому приміщенні чи залі для відвідувачів – таке обладнання для ресторану має різноманітне оформлення. Так, прозорі скляні двері дозволяють демонструвати вміст шаф та вітрин. Останні моделі холодильної техніки оснащені електронним блоком керування. З його допомогою зручно підтримувати контроль та регулювання температури в механізмі, а також керувати основними процесами.
  3. Нейтральне обладнання:Нейтральне ресторанне обладнання для кухні поєднує різноманітні стелажі, ємності, банкетні та сервірувальні візки, рукомийники, стерилізатори для ножів, витяжні парасольки. На професійній кухні допоміжне харчове обладнання відіграє важливу роль. Воно дозволяє значно полегшити працю персоналу і максимально раціонально використовувати вільний простір кухні.
  4. Електромеханічне обладнання: Електромеханічне кухонне обладнання включає: м'ясорубки, картоплечистки, овочерізки, куттери, хліборізки, тістоформувальні машини і багато інших. Всі ці прилади заощаджують час без особливих витрат сили, скорочують процес приготування, а також сприяють оригінальному оформленню страви. Без них не обійтися досвідченому кулінару.

 

ПЛЮСИ І МІНУСИ ПРИДБАННЯ Б/У ОСНАЩЕННЯ

Перше правило при відкритті ресторану: нове не завжди краще. Нове ресторанне обладнання блискуче та красиве, але можна придбати та вживане, це заощадить Ваші витрати. Дорогі пристрої, такі як печі та холодильні агрегати є хорошими кандидатами на купівлю вживаних товарів. Але є й механізми, які краще купувати нові. Придбання нового обладнання має очевидну перевагу – у нього набагато більший гарантійний термін.

Ресторанній кухні потрібний широкий спектр обладнання, часто в невеликому, обмеженому чи незручному місці. Тому вона потребує ретельного планування, максимазації простору та підвищення ефективності. Типова ресторанна кухня складається з різних станцій обладнання для ресторану.

Станція – це область, де готують певний тип їжі. Вона допомагає працювати в ресторанній кухні безперебійно. Системи охолодження - невід'ємна частина кухонного обладнання. Рефрижерація ресторанів варіюється від невеликих до масивних холодильників і морозильників.

На кухонному обладнанні для ресторану можна заощадити багато грошей, оснастившись уживаними механізмами. Столи та стільці є великими витратами при відкритті нового ресторану. Причина, через яку вони такі дорогі, полягає в тому, що вони створені для того, щоб витримувати суворі щоденні навантаження у жвавому ресторані. Те саме стосується посуду. Вона не дешева, порівняно з тією, яку Ви можете купити для громадського харчування, вона зроблена таким чином, щоб витримати суворі умови професійної посудомийної машини. Предмети меншого обсягу, такі як сольні та перцеві шейкери, кошики для хліба та столові прилади, обов'язково купувати новими. Але перед тим, як їх пробрести, складіть меню свого ресторану, щоб краще орієнтуватися у виборі. Триступінчаста посудомийна машина, ймовірно, стане кращим способом вирішення Ваших проблем з миттям посуду.

ЯКИМИ ПРИСТРОЯМИ ВАРТО ОСНАСТИТИ БАРНУ СТІЙКУ

Перш ніж купити барне обладнання для ресторану, рекомендуємо визначитися з необхідними видами техніки та зразковими функціями, якими має мати та чи інша модель механізму. Будь-яка технічна одиниця має працювати швидко, якісно, ​​без різних збоїв та спонтанних відключень. Для оснащення бару знадобиться касовий апарат, трикамерна раковина зі зливною дошкою, крижаний бак, машина для льоду, система роздачі напоїв, система роздачі пива, окуляри, змішувачі, блендери, льодогенератори, пляшки та інший інструмент.

Одним із найважливіших компонентів обладнання для бару є система роздачі напоїв. Вам знадобиться та, що виконує безліч функцій. Доступні два типи автоматичних диспенсерів для напоїв: один для сумішей, а інший для лікеру.

Для охолодження соків та приготування морозива використовуються фризери, гранітори та сокоохолоджувачі. Корпус у них виготовлений з харчового пластику, що не вступає в реакцію з продуктом, який переробляється. Гранітори виробляють снігоподібну масу із різних соків. Цей продукт дуже популярний і популярний у спекотні дні. За допомогою фризер можна презентабельно робити морозиво прямо на барній стійці.

Налаштування барної стійки залежить від розміру ресторану, теми інтер'єру та ліцензії на алкоголь. Деякі бари є лише сервісом, це означає, що вони не обслуговують клієнтів безпосередньо та напої може замовляти лише персонал.

ЯК ВИБРАТИ І НА ЩО ВАРТО ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРИ КУПІВЛІ КУХОННОГО УСТАТКУВАННЯ ДЛЯ РЕСТОРАНУ

Тип та потужність обладнання дійсно залежить від меню та типів продуктів, які ви плануєте виконувати. Їжу потрібно не лише готувати та подавати, а й процес підготовки також є величезним міркуванням. Щоб бізнес був прибутковим, потрібно мати ефективну кухню. Подумайте про два основні процеси на ній:

1. Підготовка: що Вам потрібне для приготування їжі? Ви готуєте м'ясо, овочі, свіжі фрукти, можливо, все вищесказане одночасно? Кожен тип повинен мати свою власну зону підготовки та відповідне обладнання. Адже не можна нарізати курку на тому самому столі, на якому плануєте готувати салати. На ринку є готові таблиці, що пропонують відмінні рішення як для підготовки, так і для зберігання разом.

2. Зберігання: якщо ви приготували їжу на весь день, де ви її збережете? Вам знадобиться якесь холодильне приміщення, щоб тримати м'ясо, овочі, фрукти і т.д., доки вони не будуть піддаватися обробці. Це також стосується і попередньої підготовки. Тому подумайте про більші холодильні камери зберігання.

Що стосується зберігання продуктів, холодильні підготовчі столи забезпечують легкий доступ до їжі та інгредієнтів, тоді як кухарі готують страви. Це особливо корисно під час напруженого робочого дня ресторану тоді, коли персоналу не вистачає часу. Холодильні прогулянки ідеально підходять для ресторанів, де необхідно зберігати велику кількість продуктів. Найбільший виклик ресторанам - це підтримувати попит під час найбільш завантажених годин дня і тижня. Недотримання цієї вимоги призводить до того, що клієнти не повертаються до Вас у майбутньому, тому обладнання для ресторану, особливо кухонне, потрібно підбирати професійне, щоб вчасно справлятися з поставленим завданням.

Під час приготування великої кількості овочів, кухарі часто використовують комерційні переробники, здатні їх швидко нарізати. Більшість цих процесорів мають можливості безперервної подачі для оптимальної продуктивності.

Професійне кухонне обладнання для ресторанів є значно покращеним у порівнянні з домашніми кухонними приладами як за якістю, так і за розміром. Діапазони плит, більшість з яких виготовлені з нержавіючої сталі, поставляються з 12 конфорками, щоб допомогти вам йти в ногу з апетитами клієнтів. Печі для піци не тільки мають значно більшу ємність, але й досягають вищих температур і печуть тісто для піци до хрусткої досконалості.

ГОЛОВНІ ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ МАШИН, що чистять.

Чистота та санітарія Вашого ресторану – один із найважливіших факторів залучення нових клієнтів, а також збереження існуючих. Безперечно, чистота є найважливішим компонентом споживчого досвіду. Використання звичайних заходів очищення недостатньо, щоб відповідати високим очікуванням клієнтів. Вам необхідне таке обладнання для чищення ресторану, щоб він був бездоганно чистим та гігієнічним. Вирішити проблему забруднення допоможе професійне кухонне обладнання. Як правило, воно велике та швидке – призначене для професійної роботи. Воно також міцніше, щоб витримувати роки постійного використання.

Для очищення ресторану настійно рекомендуються шайби високого тиску, що миються. Хороша машина для чищення парою ресторану подбати про найскладніші процедури очищення, що зустрічаються в ресторані. Кухня є однією з найважливіших областей у ресторані. Вона піддається впливу різних можливих забруднювачів, які можуть становити потенційну небезпеку здоров'ю. Технологічно чудове обладнання для очищення парою ресторану може допомогти персоналу зберегти кухню в чистоті та дезінфекції.

Для очищення різних приміщень ресторану можна використовувати чудову машину, що чистить. Універсальне обладнання для миття під тиском у ресторані – розумне вкладання коштів. Можна використовувати для очищення повітроводів, витяжки та ресторанного обладнання приміщення.

Переваги використання обладнання для очищення ресторану:

  • Пропонує високу очищувальну здатність.
  • Може генерувати найвищий рівень тиску.
  • Підтримує температуру гарячої води та температуру пари для видалення жирів без особливих зусиль вручну.