Компанія Everest (Еверест) є одним з лідерів в Італії з виробництва професійних м'ясорубок. М'ясорубка Everest TC 8 настільного типу використовується для отримання фаршу необхідної консистенції з будь-якого виду м'яса на невеликих підприємств, в їдальнях, піцерій і м'ясних павільйонах, а також відмінно підійде для домашнього використання. Машина не призначена для подрібнення або розмелювання хліба, фруктів, овочів, продуктів, які містять кістки і свіжоморожених продуктів. М'ясорубка відрізняється сучасним дизайном, а також має міцну конструкцію і зносостійкі внутрішні компоненти, що обумовлює тривалий термін бездоганної роботи.
Пристрій складається з вентильованого електродвигуна, який розташований всередині алюмінієвого корпусу і сполучений з редуктором. Останній надає руху гвинтовий механізм подачі, за допомогою якого м'ясо передається в ріжучий блок м'ясорубки. Ріжучий блок складається з ножів і перфорованого диска. У даній системі ножі приводяться в обертання і зупиняються архімедовим гвинтом. Ножі знаходяться в безпосередньому контакті з перфорованим диском, укріпленому на передній частині провідної труби, і притискаються з іншого боку кріпильним маховиком. Є різні перфоровані диски, що відрізняються розмірами отворів, в залежності від бажаної зернистості кінцевого продукту.
М'ясо поміщається в завантажувальну воронку і за допомогою толкушкой вводиться в шийку м'ясорубки, просуваючись при цьому у напрямку до архимедову гвинта. Гвинт переміщує м'ясо по спіралеподібні каналу до ножів для подрібнення і потім видавлює його через перфоровану диск.
У м'ясорубці застосована система електрозапуска, що представляє собою подвійну кнопку, одна сторона якої включає (зелена кнопка), а інша сторона - вимикає (червона кнопка) пристрій. В процесі роботи м'ясорубки кнопка горить білим світлом. Така система була розроблена для того, щоб в разі аварії або обриву мережевого шнура обертання м'ясорубки блокувалося.
Всі захисні пристосування і запобіжники, зокрема електричних механізмів, виконані відповідно до діючих норм. Корпус м'ясорубки виконаний з полірованого алюмінію, бункер, лоток для м'яса і ріжучий вузол - з харчової нержавіючої сталі 18/8, що виключає потрапляння домішок в продукти. Самозатачивающиеся ножі від компанії Salvinox 'Enterprise System' (шнек, ножі 1/2 унгер, звичайний ніж), решітка з діаметром горловини 6мм, і діаметром отворів - 3,5 мм забезпечують ідеальну різання. Контактують з продуктами і змінні деталі легко розбираються для належного очищення. Практично безшумний двигун з редуктором в масляній ванні не потребує обслуговування і гарантує довгий термін служби.
Інструкція по застосуванню м'ясорубки ТЗ 8-2000:
- розмістіть чашу з нержавіючої сталі на виході (під подрібнювальної групою деталей) для збору рубаного м'яса.
- включіть м'ясорубку.
- завантажте в воронку м'ясо і за допомогою толкушкой вводите його в шийку м'ясорубки, підштовхуючи в напрямку архимедова гвинта. Щоб уникнути зайвого пресування м'яса просувайте його до завантажувального шийки повільно і послідовно.
Не допускайте, щоб м'ясорубка працювала вхолосту, тобто без завантаження м'ясом. В цьому випадку відбувається перегрів ножів і диска через тиск з боку маховика і відсутності при цьому мастила, яка забезпечувалася м'ясом, що може призвести до подальшого зносу або поломки деталей м'ясорубки.
Чистити м'ясорубку потрібно виключно водою з миючим засобом для посуду. Після цього ретельно прополощіть її чистою водою і просушіть за допомогою тканини або губки. М'ясорубку не можна підставляти під прямі струменя води. Чи не кладіть її прямо в раковину або під кран, так як це може привести до пошкодження електричних деталей коротким замиканням. Змийте всі залишки м'яса і продовжуйте миття окремих частин м'ясорубки, як описано вище. Щоб уникнути деформування деталей, що не ударяйте їх і не складайте один на одного. Для дезінфекції м'ясорубки потримайте всі частини пристрою, за винятком двигуна, в 3% розчині хлориду натрію, а потім сполосніть в теплій воді і висушіть.
Повна інструкція по використанню і експлуатації м'ясорубки промислової Everest TC дивіться
тут.