Плита електрична українського виробництва ПЕД-4 КР на 4 конфорки з жарочною шафою, призначена для теплової обробки продуктів (варіння, смаження, тушкування, пасерування, бланшування, запікання) на підприємствах громадського харчування (кафе, барах, ресторанах, столових, закусочних і т. д.).
Без такого теплового обладнання, як електрична плита, практично неможливо уявити функціонування будь-якого закладу громадського харчування, так як воно забезпечує безперебійну роботу гарячого цеху. Незважаючи на різноманітність вибору сучасного теплового обладнання, плити електричні залишаються найбільш затребуваним апаратом будь-якої професійної і домашньої кухні.
Плита ПЕД-4 користується підвищеним попитам у кухарів завдяки своїй надійності і зручністю в роботі. Площа і потужність конфорок дозволяють використовувати посуд великого діаметру і об'єму. Розміри духовки плити можна порівняти з розмірами окремо стоїть духовці. Чотири круглі конфорки плити виготовлені з чавуну і мають пласку поверхню, що дозволяє зручно пересувати ємності уздовж робочої зони. Потужність нагрівачів у конфорках встановлюється за допомогою ступеневої терморегулятора на 7 позицій. До максимальної робочої температури (+300 ° C) конфорка розігріється не більше ніж за 10 хвилин. Діаметр конфорок, мм: 300.
Плита обладнана духовою шафою з природною циркуляцією повітря. За бажанням клієнта духовку може оснащуватися вентилятором для примусової конвекції - 3300 грн. Спеціальна геометрія ТЕНів та наявність теплорозподільного поду на нижньому рівні духовки забезпечують рівномірний розподіл температури по всьому об'єму робочої камери. Регулятор температури забезпечує автоматичне регулювання і підтримка заданої температури духовки. Час розігріву жарочной камери до 250 ° C складе не більше 15 хв.
Панель управління конфорками, з урахуванням вимог ергономіки, розташована у верхній частині плити, а зручні ручки управління забезпечують комфортну роботу персоналу. Світлові індикатори забезпечують візуальний контроль роботи плити. Швидкоз'ємні напрямні для дек дозволяють ефективно проводити санітарну обробку духовки. Обрамлення конфорок виконано з цільного нержавіючого листа і не має щілин. Робочі елементи і фасад виготовлені з нержавіючої сталі. Зручна ручка духовки зроблена з термостійкого матеріалу. Використовується з листами 530х490х40 мм або гастроємності 3 GN 1/1. Кількість листів в комплекті: 2.
Плита електрична промислова ПЕД-4КР:
1 - корпус, 2 - конфорки, 3 - для смаження камера, 4 - панель управління конфорками, 5 - панель управління духовкою, 6 - піддон, 7 перемикач верхніх ТЕНів, 8 - перемикач нижніх ТЕНів, 9 - ручка терморегулятора, 10 - світлосигнальна арматура .
Плита складається з корпусу (1), конфорок (2), духовки (3), панелей управління конфорками (4) і духовкою (5). Під панеллю керування конфорками плити передбачений висувається піддон (6) для видалення пролитих залишків приготування страв і санітарної обробки верхньої частини плити.
Включення конфорок плити проводиться перемикачами (4). У виробі передбачено поетапне регулювання потужності нагрівальних елементів на 7 позицій. Включення, регулювання температурного режиму духовки проводиться перемикачами на панелі управління (5). Щоб уникнути вигину листа під впливом високої температури ( «пропелерності»), рекомендується поміщати в жарильну камеру деко завантаженим продуктами.
Панель управління духовкою передбачає роздільне включення верхніх і нижніх ТЕНів духовки. Наявність напруги на ТЕНах характеризується включеної світлосигнальної арматурою (10). Після включення ТЕНів духовки, ручкою терморегулятора (9) встановіть необхідну температуру, відповідну технологічним процесом приготування продукту. Процес виведення і підтримки заданої температури всередині камери відбувається автоматично. Після виходу жарочной камери на заданий температурний режим, який характеризується автоматичним відключенням ТЕНів і гасінням світлосигнальної арматури, помістіть в неї продукт.
Інструкція плити електричної ПЕД-4КР (Україна)